VOETMASSAGE

We staan allemaal wel eens onder druk op ons werk of in ons persoonlijke leven. Dit kan voor vervelende situaties zorgen en gaat vaak gepaard met spanningen en stress. Maar druk hoeft niet altijd iets negatiefs te zijn. Er bestaat namelijk ook goede en fijne druk, en wel in de vorm van voetreflexologie. Als je nog niet bekend bent met voetreflexologie, heb je echt wat gemist. De theorie achter voetreflexologie luidt namelijk dat elk orgaan of weefsel in je lichaam in verband staat met je voeten. Deze lichaamsdelen worden gereflecteerd op de voet door middel van drukpunten. Daarnaast is voetreflexologie een zeer toegankelijke behandeling die geschikt is voor iedereen, ongeacht je leeftijd of gezondheid.

Voetreflexologie is gebaseerd op de Chinese en Egyptische alternatieve geneeskunde en vindt zijn oorsprong in 4000 voor Christus. In de 20e eeuw is op basis van deze therapie een serie van reflexologie-technieken gecreëerd, die sindsdien duizenden mensen van hun klachten heeft afgeholpen.

Reflexologen geloven dat iedere klier, en ieder orgaan of weefsel in het lichaam door middel van energiebanen (meridianen) verbonden is met de voetzool.

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN VOETREFLEXOLOGIE?

Vandaag de dag is voetreflexologie een effectieve manier om je gezondheid zowel mentaal als fysiek te verbeteren. Op het moment dat je het salon binnenkomt, wordt er daarom eerst nagegaan of je last hebt van specifieke problemen. Om zoveel mogelijk uit de voetreflexologie te halen, is het van belang dat je duidelijk aangeeft of er probleemgebieden zijn en of je onlangs nog last hebt gehad van bepaalde klachten. Hierna kan je plaatsnemen op een behandeltafel, bed of stoel en mag je je schoenen uitdoen. De masseur zal op een zachte manier verschillende drukpunten op je voetzool stimuleren met zijn of haar duim of vingers. Reflexologen geloven dat iedere klier, en ieder orgaan of weefsel in het lichaam door middel van energiebanen (meridianen) verbonden is met de voetzool.

GOED OM TE WETEN

Door specifieke drukpunten op de voeten te triggeren, gaat het lichaam signalen afgeven, waardoor er positieve stoffen zoals endorfine vrijkomen. Hierdoor zal je uiteindelijk minder stress en pijn ervaren. Daarnaast helpt voetreflexologie bij het verminderen van gifstoffen, spanningen en ontstekingen.

Met duizenden zenuwen in je voeten, is het een echte vaardigheid om exact te weten welke punten je precies moet stimuleren. Masseurs gebruiken daarom voetreflexologie-kaarten, waarop duidelijk staat aangegeven welk punt op je voet in contact staat met andere delen van je lichaam. Je tenen zijn bijvoorbeeld direct verbonden met je hoofd en je hielen hebben een connectie met je onderrug en darmen. Daarom is ook het doel bij voetreflexologie om je volledige lichaam te ontspannen in plaats van enkel je voeten.

IS VOETREFLEXOLOGIE GESCHIKT VOOR MIJ?

Voetreflexologie kan helpen bij het verlichten van diverse aandoeningen, waaronder artritis, hoofdpijn, migraine en PMS. Bovendien is het aantal sessies dat je neemt volledig aan jou. Veel mensen voelen zich al beter en opgewekter na slechts enkele behandelingen. Wanneer je dus last hebt van pijn of gewoon niet zo lekker in je vel zit, probeer dan eens voetreflexologie. Het is de investering zeker waard.

Tarief voetmassage

45' I 50 euro

Solo of duo

Massages op verplaatsing te bespreken.