SPORTMASSAGE

Deze therapievorm kan worden toegepast bij overbelasting klachten, spierpijn en ter ontspanning. Klachten kunnen ontstaan tijdens het sporten, maar bijvoorbeeld ook op het werk (slechte houding en/of repeterende handelingen) en tijdens het uitvoeren van huishoudelijke werkzaamheden. Het doel van de (sport)massage is ontspanning van de spieren en afvoeren van afvalstoffen. Dit resulteert in afname van de klachten en ontspanning van de behandelde spiergroepen.

Verder krijgt u adviezen m.b.t. preventieve maatregelen zoals het verbeteren van de lichaamshouding, voeding, rekoefeningen en spierversterkende oefeningen.

"Een sportmassage is natuurlijk bijzonder effectief bij spierpijn welke veroorzaakt is door lichamelijke inspanning, maar het werkt verder ook preventief bij blessures"

Goed om te weten

Heb je open wondjes? Dan kan je een sportmassage beter even achterwege laten. Door de aard ervan is deze massage ook niet geschikt voor mensen met spataderen, trombose, tumors, melanomen, hemofilie of besmettelijke huidaandoeningen.

Voor meer informatie over sportmassage consulteer onze website www.sportmassagetherapie.be